Azsia-ABC-logo-v3
Pirított kínai tészta

Pirított kínai tészta

Megosztás

A recept egy nagyobb adag mennyiségét írja le. Kisebb étkezés esetén nyugodtan el lehet készíteni akár a fele mennyiséggel is. 

Hozzávalók

500 gr. Spagetti tészta
90 ml szójaszósz
4 darab tojás         
Kis fej káposztának a fele (200-300 gr.)
2 közepes répa
2 közepes vöröshagyma
Bors
1 evőkanál osztrigaszósz (opcionális)

Elkészítés

A tésztát megfőzzük a csomagoláson található leírás szerint. Majd hideg vízzel átmossuk, lecsepegtetjük, és egy kevés olajban összekeverjük, majd így hagyjuk.

A zöldségek felvágása ízlés szerint lehet vastagabb/vékonyabb, viszont célszerű a káposztát, hagymát és répát közel egyenlő méretre vágni.

Wokban, vagy serpenyőben hevítsük fel az olajat. Helyezzük bele legelőször a káposztát. 2-3 percig süssük, majd adjuk hozzá a felvágott hagymát és a répát. Egy rövid ideig tovább sütjük, és közben kavargatjuk. Majd kör alakban húzzuk ki a wok tartalmát, középen hagyva egy üres részt. Ide ütjük a 4 darab tojást. Ezt gyorsan összekeverjük, mintha rántottát készítenénk. Pár másodpercig sütjük, majd a wok egész tartalmát összekeverjük, és hozzáadjuk a tésztát.  Együtt pirítjuk a wok/serpenyő tartalmát. Utolsó lépésként adjuk hozzá az őrült fekete borsot (ízlés szerint), a 90 ml szójaszószt (ettől a mennyiségtől el lehet térni, ha valaki máshogyan szereti.), és az osztrigaszószt. A szójaszósz fogja megadni az ételünk színét. Mivel a legtöbb szójaszósz sós, így általában nem szükséges külön megsózni az ételt.

Tálalásnál nyugodtan díszíthetjük bármilyen zölddel (snidlinggel, újhagymával, vagy akár csirával is) a tányérunkat!

Jó étvágyat kívánunk! 

Hozzászólások / Értékelések

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Keresés

További receptjeink

Kövess minket

Shopping Cart
Scroll to Top