Azsia-ABC-logo-v3
Pad Thai

Pad Thai

Megosztás

Hozzávalók

Pad Thai tészta (rizstészta)
Tofu/ Csirkemell, vagy Garnélarák
Közepes fej vöröshagyma
2 cikk fokhagyma
1 apró méretű gyömbér
2 evőkanál olaj (olivaolaj, szezám, vagy mogyoró)
Só, bors
1 közepes répa
1 darab Pak Choi (Tatsoi)
3 szál újhagyma
Mungóbab csíra
2 darab tojás
3 evőkanál sótlan pörkölt mogyoró
Fél lime

Szószhoz

3 teáskanál Hal szósz
2 teáskanál Tamarind szósz (vagy 1 teáskanál Tamarind koncentrátum)
2 teáskanál nádcukor (lehet kristály, kókusz vagy más alternatíva)
1-2 teáskanál Thai chili szósz (opcionális)
½ dl víz

Elkészítés

A tésztát meleg vízben szükséges áztatni 10-15 percig, majd a csomagoláson található leírás szerint kell főzni. A felhasználásig tároljuk hideg vízben.

A szószok összetevőit egy tálban jól összekeverjük.
Wokban, vagy hasonló serpenyőben hevítsük fel az olajat. Helyezzük bele a felkockázott tofu/csirkét, vagy garnélát. Amikor már átsült, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, gyömbért és fokhagymát. Pirítjuk egy kicsit, majd hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott sárgarépát, a nagyobb szeletekre vágott Pak Choit és az újhagymát. Ezt követően hozzáadjuk tésztát és a szószt. Kavargatás mellett együtt sütjük 2-3 percig. Majd a wok egyik oldalára elhúzzuk a wok tartalmát, és a másik oldalára ütünk 2 tojást. A két tojást gyorsan összekeverjük, mintha rántottát készítenénk, pár másodpercig sütjük, majd már a wok egész tartalmát összekeverjük. Végül hozzáadjuk a babcsírát és a felaprított mogyorót. Összeforgatjuk, és készen is van az ételünk.
Vágott újhagymával, babcsírával és aprított mogyoróval megszórva tálaljuk. Egy fél lime-ot helyezzünk mellé, mely segíti jobban kihozni ételünk ízeit.
Jó étvágyat kívánunk!

Hozzászólások / Értékelések

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Keresés

Keresés

További receptjeink

Kövess minket

Shopping Cart
Scroll to Top