Receptek

Mochi házilag

5
(2)

Ha valami igazán különleges és puha desszertre vágysz, akkor a házilag készített mochi a tökéletes választás! Ez a japán édesség kívül lágy és rugalmas, belül pedig édes töltelékkel kényeztet. A mochi nemcsak finom, de a japán konyha egyik legismertebb és legizgalmasabb desszertje, amit otthon is könnyedén elkészíthetsz.

 

🕒 Elkészítési idő:

  • Tészta elkészítése: 10–15 perc

  • Töltelék előkészítése (pl. vörösbabpaszta): 5–10 perc

  • Formázás, töltés és porcukrozás: 15–20 perc

Összesen: kb. 30–45 perc (A pontos idő a mochi darabszámától és a töltelék típusától is függ.)

 

Hozzávalók

-200 g rizsliszt
-180 ml víz
-50 g cukor (vagy más alternatíva)
-Tápiókakeményítő (a formázáshoz)
-(Opcionális) töltelék - ez lehet mogyoróvaj, vörösbab paszta, csokoládé, gyümölcsök, etc.

Elkészítése


  • Előkészítés:
    1. Egy közepes méretű keverőtálban keverd össze a a ragacsos rizslisztet, a vizet és a cukrot. Addig keverd, amíg sima masszát nem kapsz.

  • Főzés:
    1. A keveréket tegyük egy mikrohullámú sütőbe alkalmas tálba, és fedjük le fóliával.
    2. Melegítsd a masszát közepes teljesítményen 2 percig. Keverd át jól, majd újra tedd a mikrohullámú sütőbe, és ismét melegítsd 1 percig. Ezután keverd át ismét, és ellenőrizd, hogy a tészta áttetszővé és ragacsossá vált-e. Ha szükséges, főzd még fél-egy percig.

  • Formázás:
    1. Szórj ki keményítőt egy tiszta felületre, és öntsd rá a forró mochit. Használj keményítőt a kezedre vagy egy sodrófára, hogy ne ragadjon.
    2. Nyújtsd ki a mochit vagy formázz belőle kis golyókat vagy korongokat. Ha töltött mochit szeretnél készíteni (például mogyoróvajjal), lapítsd ki a tésztát, helyezd a közepére a tölteléket, majd formázd golyóvá.

  • Tálalás:
    1. Hagyd kihűlni, majd fogyaszd frissen. A mochi gyorsan kiszárad, ezért érdemes még aznap elfogyasztani. Fogyaszd egy csésze finom teával! 

Ha pedig már nagyon profi vagy, akkor színezheted nyugodtan a tésztáját is akár matcha teával, akár más összetevővel is! 


Felhívás! A mochit jól össze kell rágni, és tilos egyben lenyelni, ugyanis rendkívül ragacsos állagú! Gyermekeknek a ragacsossága miatt felügyelet mellett javasoljuk a fogyasztását!

Nálunk a hozzávalókat is beszerezheted

Ragacsos rizsliszt 400 g

850 Ft
0 (0) Hogyan értékeled a receptünket? Kattints a csillagokra az értékeléshez! Submit Rating Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok: 0

Hogyan értékeled a receptünket?

Kattints a csillagokra az értékeléshez!

Átlagos értékelés 5 / 5. Szavazatok: 2

Nincs még értékelés. Értékeld elsőként a receptet!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük