Pirított kínai tészta

Ha gyors, ízletes és igazi ázsiai hangulatú vacsorára vágysz, a kínai pirított tészta (stir-fry noodles) a tökéletes választás! Ez a klasszikus kínai street food friss zöldségekkel!
🕒 Elkészítési idő:
Előkészítés: 10–15 perc
Főzés: 10–15 perc
Összesen: kb. 25–30 perc
Hozzávalók
Tészta:
-200 g kínai stílusú búzatészta (de lehet bármilyen tészta, amit szeretsz - soba, udon, rizstészta)
Zöldségek:
-közepes sárgarépa (gyufaszálra vágva)
-1 kisebb cukkini vagy kaliforniai paprika (csíkokra vágva)
-1 kis fej lilahagyma vagy újhagyma
-1 marék káposzta (fehér vagy kínai, vékonyra szeletelve)
-2 gerezd fokhagyma (apróra vágva)
-1 teáskanál friss gyömbér (reszelve)
Szósz:
-2 evőkanál sötét szójaszósz
-1 evőkanál víz (vagy ízlés szerint rizsecet, ha enyhe savasságot szeretnél)
-1 evőkanál osztrigaszósz (vagy vegetáriánus verzió)
-1 teáskanál szezámolaj
-1 teáskanál cukor
-Chilipehely vagy csiliolaj ízlés szerint
Opcionális fehérje:
-150 g csirke, marha, garnéla vagy tofu (csíkokra vágva)
Olaj a sütéshez:
-2 evőkanál Földimogyoró olaj
Elkészítése
👩🍳 lépésről lépésre:
Főzd meg a tésztát a csomagoláson leírtak szerint, majd szűrd le, és öblítsd le hideg vízzel, hogy ne ragadjon össze.
Keverd össze a szósz hozzávalóit egy kis tálban: szójaszósz, osztrigaszósz, cukor, szezámolaj.
Hevítsd fel az olajat egy wokban vagy nagy serpenyőben. Add hozzá a fokhagymát és a gyömbért, pirítsd 10-20 másodpercig, amíg illatozni kezd.
Add hozzá a fehérjét, ha használsz (csirkét, tofut, stb.), és pirítsd néhány percig, amíg majdnem átsül.
Dobd rá a zöldségeket, kezdve a keményebbekkel (répa, káposzta), majd pár perc múlva a többit is. Pirítsd, amíg enyhén megpuhulnak, de még roppanósak.
Add hozzá a tésztát, és locsold meg a szósszal. Keverd alaposan át, hogy a szósz mindenhol bevonja.
Pirítsd még 2-3 percig, amíg minden szépen átmelegszik és kissé megpirul.
Tálalás: Szórd meg szezámmaggal vagy friss újhagymával. Kínálhatsz mellé extra szójaszószt vagy csilit is.
Nálunk a hozzávalókat is beszerezheted
Chili Olaj 207 ml
Előfőzött búzatészta 500 g
Előfőzött Udon tészta 500 g
Földimogyoró olaj 1 Liter
Osztriga szósz 300 ml
Rizsecet 300 ml
Prémium Sötét szójaszósz 500 ml
Hogyan értékeled a receptünket?
Kattints a csillagokra az értékeléshez!
Átlagos értékelés 3.9 / 5. Szavazatok: 14
Nincs még értékelés. Értékeld elsőként a receptet!