Mochi házilag

5
(1)
Hozzávalók
- 200 g rizsliszt
- 180 ml víz
- 50 g cukor (vagy más alternatíva)
- Tápiókakeményítő (a formázáshoz
- (Opcionális) töltelék - ez lehet mogyoróvaj, vörösbab paszta, csokoládé, gyümölcsök, etc.
Elkészítése
- Előkészítés: Egy közepes méretű keverőtálban keverd össze a a ragacsos rizslisztet, a vizet és a cukrot. Addig keverd, amíg sima masszát nem kapsz.
- Főzés:
- A keveréket tegyük egy mikrohullámú sütőbe alkalmas tálba, és fedjük le fóliával.
- Melegítsd a masszát közepes teljesítményen 2 percig. Keverd át jól, majd újra tedd a mikrohullámú sütőbe, és ismét melegítsd 1 percig. Ezután keverd át ismét, és ellenőrizd, hogy a tészta áttetszővé és ragacsossá vált-e. Ha szükséges, főzd még fél-egy percig.
- Formázás:
- Szórj ki keményítőt egy tiszta felületre, és öntsd rá a forró mochit. Használj keményítőt a kezedre vagy egy sodrófára, hogy ne ragadjon.
- Nyújtsd ki a mochit vagy formázz belőle kis golyókat vagy korongokat. Ha töltött mochit szeretnél készíteni (például mogyoróvajjal), lapítsd ki a tésztát, helyezd a közepére a tölteléket, majd formázd golyóvá.
- Tálalás:
- Hagyd kihűlni, majd fogyaszd frissen. A mochi gyorsan kiszárad, ezért érdemes még aznap elfogyasztani. Fogyaszd egy csésze finom teával!
Ha pedig már nagyon profi vagy, akkor színezheted nyugodtan a tésztáját is akár matcha teával, akár más összetevővel is!
Felhívás! A mochit jól össze kell rágni, és tilos egyben lenyelni, ugyanis rendkívül ragacsos állagú! Gyermekeknek a ragacsossága miatt felügyelet mellett javasoljuk a fogyasztását!
Nálunk a hozzávalókat is beszerezheted
Ragacsos rizsliszt 400 g
850 Ft
Hogyan értékeled a receptünket?
Kattints a csillagokra az értékeléshez!
Átlagos értékelés 5 / 5. Szavazatok: 1
Nincs még értékelés. Értékeld elsőként a receptet!